Porters Five Forces

Porters Five Forces er en model til analyse af den branche virksomheden, befinder sig i samt de konkurrencemæssige kræfter, virksomheden står overfor. Modellen blev introduceret af Michael S. Porter i hans første artikel i Harvard Business Review udgave marts-april 1979. Titlen artiklen er “How Competitive Forces Shape Strategy” oversat til danskHvordan konkurrence kræfter skaber strategien

 

Han fremfører i artiklen, at konkurrencen i en branche ikke kun afhænger af de andre deltagere i selve branchen. Kunder, leverandører, potentielle indtrængere og andre produkter, der kan erstatte branchens produkter spiller også en væsentlig rolle for konkurrence intensiteten i branchen.

 

Porters Five forces modellen hedder oprindelig – “kræfter som styrer konkurrencen i en branche” men i dag kalder alle den Porters Five Forces.

 

Træn og bliv dygtigere til modellen

Hent vores gratis App, hvor du kan se filmen på din mobil. Her kan du købe en quiz til at træne modellen og dens begreber, så mange gange du har lyst. Her får du også adgang til Power Point med modellen lige til at sætte ind i din afleveringsopgave eller din eksamenspræsentation.

 

 

Uddannelser

Vi anbefaler: